De Buurtcamping hoe werkt het eigenlijk?

Eigenlijk heel simpel; kamperen in je park met je buren, om je buren beter te leren kennen. Op De Buurtcamping is iedereen gelijk van jong tot oud en van alle culturen die onze wijk rijk is! Kortom; iedereen is welkom om mee te doen en spreek je elkaar nét iets makkelijker aan dan op straat, bijv. om even mee te helpen om je tent op te zetten, of leen je even je pomp uit, zodat iemand anders zijn/haar luchtbedje kan oppompen. Een praatje tijdens de afwas is zo gemaakt en nog gezellig ook! Samen maken we De Buurtcamping, met, door en voor je buurt! Alle activiteiten op de camping komen uit de buurt, zijn door enthousiaste vrijwilligers georganiseerd en geïnitieerd, we kunnen tijdens het weekend ook hulp gebruiken met opruimen, koffie zetten ‘s morgens voor heel de camping, wc/douche schoonmaken, afval (gescheiden) wegbrengen naar de afvalpunten in de buurt, kortom met elkaar leven we een paar dagen op een mooi stukje groen Amsterdam, in het Rembrandtpark. Het slagen van het kampeerweekend hangt dus af van ons allemaal! 🙂

OP DE BUURTCAMPING…

…is alles relaxed want het is vakantie. Maar het is ook wel handig om met elkaar een paar afspraken te maken zodat het ook relaxed blijft. Daarmee houden we het voor iedereen plezierig. Je verblijf op De Buurtcamping Rembrandtpark betekent dat je akkoord gaat met deze afspraken.

Alcohol
Er wordt geen alcohol verkocht op de Buurtcamping, maar je mag het wel nuttigen. Doe dit met mate.

Afval
Het Rembrandtpark ligt er netjes bij. Laten we het zo houden. Er staan voldoende vaste prullenbakken. In je welkomsttas zit ook een vuilniszak. Is ie vol dan kan je hem weggooien in de grote vuilcontainer in de Orteliuskade.

Beveiliging
Er zijn geen kluisjes op de camping. Met de politie is afgesproken dat zij extra surveilleren tijdens de camping. Er wordt daarnaast overdag en ‘s avonds actief door vrijwilligers een oogje in het zeil gehouden. Laat toch waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis en in ieder geval niet onbewaakt in je tent. Houdt zelf ook een oogje in het zeil. De organisatie is bij schade, diefstal of vermissing niet aansprakelijk.

Camper / caravan
Het is helaas niet toegestaan om met een camper of caravan op De Buurtcamping te overnachten.

Drugs
Illegale middelen zijn bij wet verboden en dus ook op De Buurtcamping. Wordt het aangetroffen, dan wordt de politie gewaarschuwd. Het roken van een joint kunnen we niet verbieden, maar zorg dat je medekampeerders er geen last van hebben.

Geluid
Houd wat betreft je geluid altijd rekening met je buren. Wees na 23:00 uur stil genoeg zodat wie dat wil, lekker kan slapen. Versterkte muziek is niet toegestaan en na 23:00 uur ook niet onversterkt.

Hygiëne
Zorg dat behalve het park, ook de douche- en wc-hokjes schoon en heel blijven.

Huisdieren
Honden zijn toegestaan, zolang ze sociaal en kindvriendelijk zijn.

Overnachten / kamperen
Het is uitsluitend toegestaan om op het daarvoor bestemde kampeerterrein te overnachten. Alleen kampeerders die zich hebben ingeschreven mogen blijven overnachten.

Kinderen
Kinderen onder 12 jaar kamperen voor €2,50. Wel onder toezicht van volwassenen uiteraard.

Vuur
Voor kampvuren zijn speciale plekken gemaakt op De Buurtcamping. Het is niet toegestaan om zelf vuren aan te leggen. Op andere plekken is alleen vuur in een barbecue toegestaan.

Vragen?
Kom dan naar de receptie. Hier is altijd iemand van de Buurtcamping aanwezig om ze te beantwoorden.

Happy camping!