‘HUMANS OF DE BUURTCAMPING REMBRANDTPARK’

‘Mooi bèn je al… maar soms kan je net iets toevoegen aan de buitenkant

om je meer laten stralen van binnen.”

Als warmlopertje voor de Buurtcamping Rembrandtpark laten we jullie vast wat gezichten kennen. Wie zijn de mensen van de buurtcamping? Vandaag: Simoon!

Het pandje aan de Hoofdweg 133 ademt een sfeer van huiselijkheid, veelzijdigheid en geschiedenis. Terwijl de ruimte, gesierd door oude foto’s, een houten knutseltafel en  kleurrijke hoofdtooien, met muziek wordt gevuld, kijk ik naar de vintage kappersstoel die me uitnodigt voor een verfrissende knipbeurt. Maar ik kom voor iets anders. Vandaag leer ik Simoon kennen, die al een keer gekampeerd heeft op de camping en dit jaar haar glitterspullen meeneemt voor de kids. Haar droom werd in januari een beetje werkelijkheid. Ze nam toen intrek in het familiebedrijf Kapper HBakker Autoverhuur. Simoon groeide op in een kappers-familiebedrijf in het Zwarte Woud, en voelt zich hier dus helemaal thuis.

“Het was altijd mijn droompje om mijn eigen winkeltje hebben waar ik lekker kan knippen en kleuren, en misschien nog meer kan doen. Waar ook mijn kind af en toe welkom is. Waar je huiskamer hebt. Ik had altijd zoiets van ‘ik zou eigenlijk zo’n winkeltje willen hebben.’”

In een ‘vorig leven’ was Simoon jazz danseres. In 2001 maakte ze een belangrijke keus:

“Danseres zijn is een heel mooi, maar ook onzeker bestaan. Toen dacht ik ‘wat zou ik doen als ik niet meer kan dansen?’ Ik wist dat ik dan graag met haren bezig wilde zijn. Zo kwam ik bij Kinki Kappers terecht.”

Dat Simoon liefde voor het vak heeft is makkelijk te herkennen: hoe meer ze erover praat, hoe meer haar ogen spreken, hoe meer ze lacht en met haar handen haar woorden vorm geeft.

“Je kan aan de buitenkant van alles doen om je anders voor te doen dan je bent om je anders te voelen. Maar als je danst of toneelspeelt dan gaan al die laagjes eraf. Vaak kan je wel de buitenkant helpen om ergens overheen te stappen of je beter te laten voelen, je mooier te laten voelen.”

“En als ik kan zorgen dat dat gevoel bij iemand terugkomt, van ‘oh, ik ben mooi’ – wat er eigenlijk al is – dan vind ik dat heel erg leuk. Dat ik een beetje kan helpen dat gevoel te geven. Dan ga je anders de deur uit. Dat vind ik het leuke van kapper zijn. Mijn hart gaat open van als ik een dame uit het bejaardentehuis in de kappersstoel krijg die het gewoon heel fijn vind om even een praatje te maken. Ik vind ik het een heel mooi vak, omdat het zoveel aspecten heeft.”

Zie je jezelf ook wel in die stijlvolle kappersstoel plaatsnemen en wil je wel een knipbeurt winnen bij Simoon? Kom dan kamperen en doe mee aan de bingo!

En als je langsgaat bij haar salon, neem dan meteen je lege shampoofles mee, want Simoon heeft een shampoobar!

“Ik probeer zo groen mogelijk het leven door te gaan. Reuse, recycle, refill.”

Door Susan van Esch